dijous, 31 de gener del 2013

Informe missa dia 26 de gener de 2013


Amics!!

Arriba l'informe una mica tard...el cap de setmana va ser molt intens per a un bon grup de membres de la comunitat i ha fet que tot plegat s'endarrerís una mica. El divendres 25 i el dissabte 26 es celebraven les Confirmacions a Sant Ignasi i a Casp. Dues cerimònies ben maques en les que vam pregar per la nostra comunitat del Casal que ha acollit, durant un curs i mig, el procés catequètic d'aquests nois i noies. A més, el mateix dissabte s'iniciava una trobada de Joves Loiola i també, una trobada dels Universitaris Loiola. Ens consta que les dues trobades van anar molt bé.

I per cert, estrenem nou voluntari per elaborar cada setmana el PPT de les lletres de les cançons. L'Abel Chías - de l'equip de monitors de Joves Loiola- s'ha ofert en aquest sentit. Gràcies!!!

I ara, el resum de l'Eucaristia del dissabte:

PREVERES: Jaume Flaquer i Joaqui Salord
HOMILIA: El Joaqui, buscant de crear un ambient participatiu, va agafar el micròfon de mà, per així tenir més mobilitat i poder apropar-se a tots abans de parlar-nos. Va començar a explicar-nos que la lectura de l'evangeli d'avui era l'inici de l'Evangeli de Lluc i que l'inici de tot evangeli era sempre molt important perquè marcaria el desenvolupament i l'enfoc de l'evangeli sencer. I que la idea principal que l'evangelista transmet a l'inici del seu relat, és fonamental tanmateix per entendre allò que ell mateix col·loca com a idea central del seu missatge, idea que es mantindrà en el rerefons de tot l'evangeli... 

Així, si la setmana passada, va ser l'inici de l'evangeli de Joan, amb les Noces de Canà com a inici de la vida pública de Jesús, amb el símbol de la transformació de l'aigua en ví; aquesta setmana és Lluc qui inicia el camí públic de Jesús amb la idea també de transformació que Jesús planteja en el fragment de l'evangeli que després ens va convidar a llegir en veu alta a tots plegats... 

Jesús, ens deia el Joaqui, no va venir a donar cap lliçó ni a instaurar cap religió. Va venir a transformar, la vida en Vida Nova. I ens ho va ensenyar de moltes maneres al llarg dels evangelis. Una va ser aquesta que avui llegíem a l'evangeli mateix, i que ens va demanar llavors llegíssim tots junts en veu alta, primer, pensant que érem Jesús mateix, i, més tard, en un segon moment, com si fóssim nosaltres mateixos qui obríem el llibre d'Isaïes i llegiem...: 

"L'Esperit del Senyor reposa sobre meu, ja que ell m'ha ungit per portar la Bona Nova als desvalguts, m'ha enviat a proclamar als captius la llibertat, i als cecs el retorn de la llum, a deixar en llibertat els oprimits i a proclamar l'any de gràcia del Senyor". Lc 4, 18-19.

En acabar de llegir el text, el Joaqui ens va recordar que de la mateixa forma que Jesús va dir que en aquell moment que Ell havia llegit el text es complien en Ell les paraules d'Isaïes esmentades anteriorment; igualment, en aquell moment en que nosaltres havíem llegit el text, penséssim que també es feien realitat dins nostre les paraules del profeta: "l'Esperit reposa sobre nosaltres, i ens ha enviat a....". 

El Joaqui havía aconseguit llavors, ja no només fer-se partícep materialment, amb el micròfon i la proximitat, sinó fer-nos partíceps espiritualment a tots plegats de l'evangeli del dia i de la importància del mateix...

I va remarcar, llavors, que "la Nova Vida de la que Jesús ens parla és: portar la Bona Nova als desvalguts, alliberar els captius, retornar la llum als cecs, deixar en llibertat els oprimits, i proclamar l'any de gràcia del Senyor". Vet aquí la mostra clara del camí que ara ja sabem hem de seguir si volem estar a prop de Jesús i fer-lo present en aquest nostre món.
Abans de finalitzar, va fer també esment de la 2ª lectura, que ens venia a recordar com el Cos de Jesús i de l'Església està fet de molts i diferents membres, però cap ni un no és menystingut.  És més: tots són/som necessaris, en la nostra unicitat i particularitat, per a construir en aquest món l'exemple de Vida que Jesús ens va venir a ensenyar i regalar. I ens va fer una crida: "cal que ens descobrim en aquesta unicitat".  


Com anem fent al llarg d'aquest temps litúrgic, diverses persones varen sortir a fer una pregària donant testimoni de la seva vivència de la missió que estan duent a terme.

Fins dissabte vinent!

Mercè Mariné




1 comentari: