dilluns, 28 d’abril del 2014

DISSABTE 26 D'ABRIL - TEMPS PASQUAL




Comencem el temps Pasqual amb un nou lema: JO SÓC LA PORTA.
És Jesús ressuscitat qui ens obre la porta!!!.


 "Avui hi ha poca gent. Després de la Pasqua a Hostalets hom té una sensació de certa soledat i fins i tot el ciri i la creu també semblen més solitaris. Amb el lema de fons “Jo sóc la porta” a les lectures hem recordat les actituds de les primeres comunitats cristianes que ho posaven tot en comú i l’alegria de creure en el Senyor. En Jaume ha desenvolupat àmpliament el sentit de la salutació semítica “la pau sigui amb vosaltres” de l’Evangeli com a  expressió o signe de confiança en Jesús. Avui, però, semblaria que el missatge més clar ha estat l’alegria pasqual d’aquells que creuen sense necessitat de veure". Sergi Jauma i Antònia Torras.

"Records per als del Cim a la Conreria i els participants en la Trailwalker d'Oxfam-Intermón.
Especial memòria per Ramon Ros (Pare famílies assistents al Casal) difunt just després de la comunió de la néta i pels pares d'en Carles Alonso (professor de St. Ignasi i membre CVX Clot)
Primera lectura: vivència de la primera comunitat cristiana.
Segona lectura: 1a carta de Sant Pere, on destaca l"alegria de la primera comunitat cristiana".
Evangeli: no siguis tant incrèdul, sigues creient.

En tot l'evangeli de Joan la salutació que fa Jesús és l'única vegada que surt "Pau a vosaltres ", comú entre els jueus i els musulmans.La Pau de Jesús no és fruit d'un armistici, ni d'una victòria d'algu sobre algú altre. Tranquil·litat d'un fill en braços dels pares, tranquil·litat de fons malgrat les tempestats de la superfície. Tomàs demana veure les ferides com a mostra d'experiència religiosa, no és una manca de fe, sinó que les marques de la passió, de la creu són el que diferencien al ressuscitat de Déu, l'experiència de Déu ens porta a sentir el que passen els qui pateixen" Xavier Obiols. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada