dimarts, 1 de juliol de 2014

EUCARISTIA 21 DE JUNY - CLOENDA

Aquest passat dissabte vam tancar el curs 2013-14 al Casal. Va ser una eucaristia molt sonada que comptava amb moltes realitats per celebrar. Primer de tot els 90 anys de la Carme Ysó, que presidia a primera fila, una dona que molts de la casa coneixeran doncs va estar durant molts anys treballant al Casal per les CVX. L'Ignasi Vila, jesuïta, en va fer una bona ressenya biogràfica i se la veia més que contenta de celebrar el seu aniversari amb tanta gent. Segon, celebràvem els 25 anys de casats de la Núria i el Fèlix, van voler-ho compartir amb nosaltres, donat que la Núria dirigeix sovint els cants a l'eucaristia del Casal i les seves filles participen dels grups d'UL. En donava fe en Pep Mària, jesuïta, que va concelebrar juntament amb el Joaqui Salord i l'Ignasi. El Joaqui ens recordava també que aquest mateix dissabte, dia de Sant Lluís Gonzaga, la Companyia culminava un procés de treball entre les diferents províncies espanyoles, de resultes del qual hi haurà, a partir d'ara, un única província jesuítica a tota España. Aquell mateix matí s'havia celebrat una eucaristia amb el Pare General, Adolfo Nicolàs, a Madrid del qual en destacaven la seva crida a viure la vida amb un "gran sentit de l'humor". Per últim, ens acompanyava musicalment la fantàstica i nombrosa coral de Twocats pel Gospel. Com acostumen a fer cada final de curs, van voler venir a compartir amb nosaltres una eucaristia plena de música i sobretot molta energia, moguda per un esperit compartit entre tots els que formem part del Casal.


La litúrgia ens convidava a celebrar el dia de Corpus, i en Pep Mària, que va fer la homilia, va anar posant com a exemple tanta celebració i tanta vida com a un signe del cos de Crist, que es dóna i reparteix sense mesura.

Com podeu imaginar, l'eucaristia va ser llarga i viscuda (arribant a l'hora i mitja). Ens tornarem a retrobar tota la família ignasiana per engegar el curs  el dia 9 de setembre a l'Església de Casp i celebrar junts Sant Pere Claver. Les eucaristies al Casal es reprendran el dissabte 13 de setembre.
(Xavier Casanovas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada