dilluns, 28 de juliol del 2014

TRANSPIRINENCA SOCIAL I SOLIDÀRIA 2014

TSS: UN PROJECTE SOCIAL


Caminar sota el sol o la pluja,  pujar un cim, banyar-se a un llac glaçat, contemplar una posta de sol, sentir-se cansat però satisfet, perdre’s i tornar a trobar el camí...
Llargues hores de silenci, meditació i hores de compartir experiències.
La muntanya ens dóna allò que no trobem enlloc més en la nostra vida quotidiana: temps, silenci, pau.
A la muntanya no hi caben les aparences, les disfresses o els amagatalls, cadascú és qui és, autènticament, sense embuts.
És per això que la muntanya és una escola de vida que ens transforma i enforteix.
El Mohit, el Shahid, la Polina i el Mamadou, i molts altres nois en risc d’exclusió social del casal d’infants del Raval i altres organitzacions han experimentat aquesta transformació durant aquest estiu. Han fet la Transpirinenca Social i Solidària, liderada per l’Ignasi de Juan-Creix i la Fundació Formació i treball acompanyats per tots aquells que hem tingut oportunitat de fer-ho durant alguns dies.
Junts han viscut els 42 dies de travessa dels Pirineus, una experiència de superació , esforç i solidaritat. 800 Km caminant que els han fet millors persones, més madurs i més savis.
La TSS va començar el 15 de juny a  Hondarribia i va acabar el 25 de juliol al Cap de Creus, recorrent tot el Pirineu per segon any consecutiu amb l’ambició de ser una escola d’inclusió social. L’objectiu de 50  nois, 50 professionals i 50 empreses o institucions ha estat superat amb escreix: 80, 80 i 80. Un èxit de participació en tots els sentits!

Una iniciativa personal, un projecte social, una realitat transformadora feta possible gràcies a la tenacitat i persistència del seu líder. 

Eulàlia Serra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada