diumenge, 19 de desembre del 2010

Informe 4a setmana d'Advent

Imatge del 4t diumenge d'Advent

La campanya de recollida d'aliments i joguines per Bellvitge
Estimats!

Una vegada més, hem celebrat una Eucaristia amb moltíssima gent aplegada a la capella. I molt moviment al Casal entre els nens del CIM ( que han estat tota la tarda cantant pels carrers), els joves de l'ESO ( que han estat de voluntariat) i la campanya de recollida d'aliments i joguines ( que avui ja traslladaven cap a Bellvitge). Com hem anat fent al llarg de l'Advent, avui hem acabat el relat de la nostra història, del personatge que ens ha acompanyat al llarg d'aquest temps. Aquesta ha estat la monició d'inici a la celebració d'avui: 

"Contemplem avui el quart dibuix. La gran notícia! Aquest home, que ha estat tan tancat i tan abatut, ara ho comprèn tot! L'arribada del Nadal no és altra cosa que descobrir un Déu que és capaç de transformar i canviar la nostra mirada totalment Això transforma la nostra manera de ser a la vida, sigui com sigui aquesta. Ens porta a l'esperança...a la salvació. L'home és ara un home convertit davant d'un Pare que fa possibe l'impossible. I aquesta és la nostra esperança. Acollim-la i celebrem-ho!"

La celebració d'avui ha estat una mena de "tast" del que serà, segur, la nostra missa del Gall ( dia 24  a les 23:30h).Avui el to general semblava que parlés de festa, de celebració, de meravella que està a punt de succeir. I les lectures ja són l'anunci d'aquesta notícia imminent que ja és aquí!. Aquí les teniu:

Isaïes 7,10-14
10 Després el Senyor va comunicar un altre missatge al rei Acaz:
11 --Demana un senyal al Senyor, el teu Déu: tria si el vols al fons del país dels morts o ben alt en el cel.
12 Però Acaz va respondre:
--No en demanaré cap: no vull posar a prova el Senyor.
13 Aleshores Isaïes digué:
--Escolteu-me, descendents de David: ¿No en teniu prou d'acabar la paciència dels homes, que voleu acabar també la del meu Déu? 14 Doncs ara el Senyor mateix us donarà un senyal: la noia que ha d'infantar tindrà un fill, i li posarà el nom d'Emmanuel (que vol dir: "Déu amb nosaltres").

Romans 1,1-7
Pau, servent de Jesucrist, cridat a ser apòstol, escollit per a anunciar l'evangeli de Déu.
Aquest evangeli, que Déu ja havia promès pels seus profetes en les Escriptures santes, es refereix al seu Fill, descendent de David pel que fa al llinatge humà, però, per obra de l'Esperit Sant, entronitzat com a Fill poderós de Déu en virtut de la seva resurrecció d'entre els morts. Ell, Jesucrist, Senyor nostre, m'ha fet el do de ser apòstol per a dur gent de tots els pobles a acceptar la fe, a glòria del seu nom. Entre aquests hi sou també vosaltres, cridats per Jesucrist.
A tots els estimats de Déu que viuen a Roma i que ell ha cridat a ser sants, us desitjo la gràcia i la pau de part de Déu, el nostre Pare, i de Jesucrist, el Senyor.

Mateu 1,18-24
18 El naixement de Jesús, el Messies, fou d'aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant. 19 Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l'acord matrimonial. 20 Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué:
--Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha concebut ve de l'Esperit Sant. 21 Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble.
22 Tot això va succeir perquè es complís allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: 23 La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d'Emmanuel , que vol dir «Déu amb nosaltres».
24 Quan Josep es despertà, va fer el que l'àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa. 25 No hi havia tingut relacions conjugals quan ella tingué el fill. I Josep li va posar el nom de Jesús.

I avui:

PREVERE:Joaqui Salord ( l'Alexis està de recés a Manresa).
SÍMBOL: el quart dibuix que tanca el relat que s'ha anat produint en aquestes 4 setmanes d'Advent.
MÚSICS: Xavi Casanovas ( trompeta), Luis Jordà ( saxo), Victor Jordà ( bateria), Ignas Queralt i Albert Mitjans ( guitarres) i una servidora als cants.
HOMILIA: El Joaqui ens ha sorprès amb un estil ben novedós per nosaltres. Ha fet una homilia del tot compartida ( missa interactiva, vaja!), passejant entre la gent i apropant el micro a persones concretes per elaborar, entre tots, la resposta  a una pregunta: "TU, COM ETS APÒSTOL?". Abans de continuar, el per què d'aquesta pregunta. Posem-nos en el context de l'evangeli i contemplem Maria i Josep. Tots dos tenen una cosa en comú: la confiança.la veritat és que l'escena no ens pot deixar indiferents...una noia ben joveneta que ha d'infantar un fill concebut per obra de l'Esperit Sant i un promès, Josep, que s'ho ha de creure!...suposo que molts estem tranquils que no ens hagi tocat passar per això perquè segurament el final de la història seria una miqueta diferent..o no? En qualsevol cas, el més admirable de tot és certament, la confiança. Maria i Josep senten, en la seva pregària i en la seva contemplació del que els està passant un FIA'T tan potent, tan incomprensible per nosaltres que només per això, només per aquesta incapacitat nostra d'entendre..ja és suficient mirar-los a tots dos amb gran respecte, admiració i veneració. Perquè ells responen totalment, amb la generositat d'aquell que sap donar-ho tot sense esperar respostes ni explicacions, només per fidelitat, per amor autèntic a Déu. I st. Pau, a la segona lectura ens recorda que tots nosaltres hem estat cridats per aquest Jesús que està ara a punt de fer-se presents entre nosaltres; cridats com Pau a ser apòstols..i que preciós que ha estat a la missa d'avui escoltar el que deien els nostres germans de comunitat sobre com viuen el seu apostolat, de quina manera, a través de quins camins. Així és, avui sortim de la celebració amb "deures": en primer lloc, admirar Maria i Josep i admirar la seva capacitat de fiar-se. Tanta gratuïtat només s'explica si l'amor a Déu és tan immens que per a Ell ho deixarien tot, ho donarien tot..i així ho fan! En segon lloc, aquest Emmanuel, aquest Déu amb nosaltres ens implica, ens compromet. De res no serveixen aquestes celebracions tan xules, aquests cants tan vibrants, aquests ritmes esclatants dels dissabtes al Casal Loiola si no som capaços de viure les nostres vides com un apostolat autèntic, sincer, fidel i decidit. Jesús no neix perquè ens quedem aturats i embadalits contemplant-lo. Jesús neix perquè no es cansa de ser fidel a la humanitat i de tornar i retornar i re-retornar tantes vegades com calgui per dir-nos:"vés, mou-te, sigues els meus ulls, les meves mans, el meu cor i el meu pensament allà on siguis; no et quedis palplantat perdut en les teves tonteries...AIXECA'T, CAMINA, TREBALLA...SIGUES EL MEU APÒSTOL...JO SÓC AMB TU! SÓC L'EMMANUEL, el Déu amb vosaltres!"
POSTMISSA: una trentena de joves han celebrat la festa final de trimestre amb un bon sopar de Nadal i una festa amb música, sing-star i, sobretot, molta amistat compartida.

Que aprofitem aquesta darrera setmana d'Advent per dir-li a Jesús en la nostra pregària: "Senyor, que la meva vida sigui sempre un FIA'T a la teva voluntat. Que les meves accions, sentiments, paraules i mirada vers el món siguin les teves accions, sentiments , paraules i mirada! Fes-me apòstol!!

Una abraçada!

Montse

PD. I recordeu: divendres 24 a les 23:30h...MISSA DEL GALL!! I el dissabte 8 de gener....1a missa del 2011 a les 19:30h, com sempre!

3 comentaris:

  1. Tornant de Manresa m'arriben els ecos de la missa... revolucionària!!!!! Gràcies per l'informe... us vaig tenir molt presents... exactament a la mateix hora començàvem una missa a la Cova de Sant Ignasi a Manresa. Espero que amb uns quants ens felicitarem el Nadal en la Missa del Gall (espero que cabrem a dins!)

    ResponElimina
  2. Com sempre, moltes gràcies a tots els qui col·laboreu d'alguna manera amb les misses del Casal! Realment la fem entre tots!

    Víctor.

    ResponElimina
  3. Nosaltres varem anar a missa a la Sagrada Família i van constatar la quantitat de gent creient que hi ha a la ciutat, estava ple a dintre i a fora del temple.
    Ens veiem a la Missa del Gall!

    ResponElimina