dimarts, 22 de febrer del 2011

Informe missa dia 19 de febrer

Estimats!

Arriba una mica tard l'informe....però sempre val més tard que mai,oi? Dissabte passat teníem una tanda del CIM d'excursió de cap de setmana i sabem que els va anar molt bé! I, per la resta, un dissabte com sempre. Molta gent i, aquesta vegada, molts problemes tècnics amb els micròfons que no ens van deixar començar puntuals....problemes del directe!

Aquí va l'informe!

PREVERE: Joaqui Salord
SÍMBOL: la paraula "enemic" es convertia en la frase "estimeu els vostres enemics".
MÚSICS: Genís Segura i Ignasi Queralt a les guitarres i M.Àngels Melgosa als cants.
LECTURES:

Lv 19,1-2.17-18

1 El Senyor va parlar encara a Moisès. Li digué:
2 --Comunica això a tota la comunitat dels israelites:
»Sigueu sants, perquè jo, el Senyor, el vostre Déu, sóc sant.
17 »No covis odi contra el teu germà, però corregeix, si cal, el teu proïsme; així no et faràs responsable del seu pecat. 18 No siguis venjatiu ni guardis rancúnia contra ningú del teu poble. Estima els altres com a tu mateix. Jo sóc el Senyor.
19 »Guardeu també aquestes lleis:
»No aparellis dos animals d'espècies diferents, no sembris el teu camp amb dues classes de llavor ni duguis vestits de roba teixida amb dues menes de fibra.

Salm 102

Beneeix el Senyor, ànima meva,
del fons del cor beneeix el seu sant nom.
2 Beneeix el Senyor, ànima meva,
no t'oblidis mai dels seus favors.
3 Ell et perdona les culpes
i et guareix de tota malaltia;
4 rescata de la mort la teva vida
i et corona d'amor entranyable;
8 «El Senyor és compassiu i benigne,
lent per al càstig, ric en l'amor.»
10 no ens castiga els pecats com mereixem,
no ens paga com deuria les nostres culpes.
11 El seu amor als fidels és tan immens
com la distància del cel a la terra,
12 llança les nostres culpes lluny de nosaltres
com l'orient és lluny de l'occident.
13 Com un pare s'apiada dels seus fills,
el Senyor s'apiada dels fidels,

1C 3,16-23

16 ¿No sabeu que sou temple de Déu i que l'Esperit de Déu habita en vosaltres? 17 Si algú destrueix el temple de Déu, Déu el destruirà a ell, perquè el temple de Déu és sagrat, i aquest temple sou vosaltres.
18 Que ningú no s'enganyi a si mateix! Si entre vosaltres algú es té per savi en les coses d'aquest món, que es faci ignorant, per tal d'arribar a ser realment savi. 19 Perquè, als ulls de Déu, la saviesa d'aquest món és un absurd, tal com diu l'Escriptura:Atrapa els savis en la seva pròpia astúcia. 20 I també: El Senyor coneix els pensaments dels savis, i sap que són buits.21 Per tant, que ningú no es gloriï dels qui són homes i prou! Tot és vostre: 22 Pau, Apol·ló, Cefes, el món, la vida i la mort, el present i el futur. Tot és vostre, 23 però vosaltres sou de Crist, i Crist és de Déu.  

Mt 5,38-48

38 »Ja sabeu que es va dir: Ull per ull , i dent per dent. 9 »Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra. 40 Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. 41 Si algú t'obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya'l dos quilòmetres. 42 Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar. 3 »Ja sabeu que es va dir: Estima els altres , però no estimis els enemics. 4 »Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. 45 Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. 46 Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? ¿No fan el mateix els publicans? 47 I, si només saludeu els vostres germans, què feu d'extraordinari? ¿No fan el mateix els pagans?48 »Sigueu perfectes com ho és el vostre Pare celestial.

HOMILIA: El Joaqui sempre ens sorprèn amb unes homilies ben compartides! Junt amb quatre voluntaris va anar elaborant la seva homilia recollint algunes de les idees de les lectures d'aquest diumenge.La primera lectura ens diu "sigueu sants"; la segona ens diu "sigueu temple de Déu" i l'Evangeli ens diu "sigueu perfectes". Déu n'hi do!! Mirat així, la veritat és que més aviat el que un pensa és que els textos no van per nosaltres..almenys no van per mi! Perquè no gosaria dir, ni de lluny, que sóc santa, temple de Déu i, molt menys, perfecta! Tenim al davant dues alternatives possibles: la primera, abandonar i deixar tot això de les Escriptures per altres més savis que pensin que poden aplicar-ho. La segona, rellegir de nou els textos i, per damunt de tot, tenir clar que sí que ens parlen a nosaltres.I jo anava pensant: de mi no depèn ser perfecta, o sanata, o temple..o res!!! Tot és gràcia de Déu!!! No som nosaltres els qui ens comprometem amb Déu sinó que Ell, molt abans, es compromet amb nosaltres i ens fa sants i temple i perfectes!!!!

I nosaltres caminem de la millor manera que podem, sovint en el pecat, en les infidelitats, en la indignitat....i fins i tot així, Déu refà la seva aliança i ens acull i ens perdona..i ens salva! Mirat així...no ens ha de fer cap por llegir aquestes lectures. I tant que van per nosaltres!! I a nosaltres ens toca respondre a tanta bondat rebuda.

POSTMISSA: el grup de joves que es van quedar a la nit van estar fent un campionat de jocs que sabem que va anar molt bé!


Que aquesta setmana la nostra pregària sigui d'agraïment per tanta bondat rebuda de Déu. Que sapiguem ser dignes en la nostra resposta!

Una abraçada!

Montse

2 comentaris:

  1. Gràcies per l'informe! Gràcies al Joaqui per l'eucaristia! M'uneixo doncs a la pregària d'aquesta setmana... i afegeixo la solidaritat amb la gent que viu en la violència i la incertesa a Líbia, Egipte, Tunis, Iemen, Sudan...

    Alexis

    ResponElimina
  2. Hola! Moltes gràcies per l'informe!
    La nostra excursió del CIM va anar super bé; n'estem molt contents. Us vam tenir molt presents!
    Que vagi molt bé la setmana.

    Lluís

    ResponElimina