diumenge, 20 de març del 2011

Informe 2n diumenge de Quaresma

Amics,

Ahir,segon Diumenge de Quaresma, i un dissabte més, es reuneix la nostra estimada comunitat per celebrar l'eucaristia. Ens vam sentir en profunda comunió i pregària amb tots els nostres companys i amics que aquest dissabte estaven a la mateixa hora celebrant l'eucaristia al Clot amb els nois i noies de 3r i 4t ESO, com cloenda de l'Skanejat, que segons m'ha arribat, ha anat molt bé (com no podria ser d'una altra manera). Que meravellós, oi? i quanta vida !!!

Aquí l'informe:
PREVERES: Llorenç Puig


SÍMBOL: El dimecres de cendra ja vam "estrenar" el nou fil conductor per a aquest temps de Quaresma: RECOBRAREU LA VIDA. I en el moment de post-comunió, com ja vam fer Dissabte passat, vam resar, tots junts, una pregària que tothom va trobar a la seva cadira.


MÚSICA: Lluis Jordà, Ferchu Massut, Ruben Garcia i Albert Mitjans (guitarres), Alex Miralles (violoncel) i Àngels Melgosa dirigint els cants

LECTURES:

Gn 12, 1-4a
El Senyor va dir a Abram:
-Vés-te'n del teu país, de la teva família i de la casa del teu pare, cap al país que jo t'indicaré. Et convertiré en un gran poble, et beneiré i faré gran el teu nom, que serà font de benedicció. Beneiré els qui et beneeixin, però als qui et maleeixin, els maleiré. Totes les famílies del país es valdran del teu nom per a beneir-se. Abram se n'anà tal com el Senyor li havia dit, i Lot se n'anà amb ell. Quan Abram va sortir d'Haran tenia setanta-cinc anys.

2 Tm 1, 8-10
Per tant, no t'avergonyeixis de donar testimoni de nostre Senyor ni t'avergonyeixis de mi, presoner per causa d'ell. Suporta juntament amb mi els sofriments a favor de l'evangeli, amb la fortalesa que ve de Déu. Ell ens ha salvat i ens ha cridat amb una vocació santa, no en virtut de les nostres bones obres, sinó per la seva pròpia decisió i per la gràcia que abans dels segles ens havia concedit en Jesucrist. Aquesta gràcia, ara ha estat revelada amb la manifestació de Jesucrist, el nostre salvador, que ha destituït la mort i, per mitjà de l'evangeli, ha fet resplendir la llum de la vida i de la immortalitat

Mt 17, 1-9
Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:
-Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol:
-Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo.
Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. Jesús s'acostà, els tocà i els digué:
-Aixequeu-vos, no tingueu por.
Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol.
Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre:
-No digueu res a ningú d'aquesta visió fins que el Fill de l'home hagi ressuscitat d'entre els morts



HOMILIA: Les lectures d'aquest Diumenge ens inspiren dues idees per a aquest temps de Quaresma: l' experiència de la fe i l' experiència del coneixement profund de Jesús.L'experiència de la fe que ens explica la primera lectura. Déu demana a Abraham que marxi de la seva terra, que abandoni la seva tribu, les seves seguretats, allò que coneix, i que marxi. I és més, no li diu cap a on. Déu fa una proposta totalment basada en la confiança, i en el moment que accepta aquesta proposta, el centre d'atenció ja no són les meves seguretats. Instruccions clares, juntament amb una proposta de seguretat. I davant d'això, la pregunta que ens podem fer no és gens fàcil, i per a mi (no sé per a vosaltres) us asseguro que un tant incòmode... Com està la meva fe? Baso la meva fe en seguretats i certeses? Visc de VERITAT la meva fe com una aposta de confiança?
I en l'Evangeli, fixem-nos que la transformació és el moment en el que els deixebles copsen la profunditat de Jesús. Al mateix Jesús, amic i company, però son capaços de copsar-ne una profunditat nova. Per arribar a aquest punt, Jesús agafa de la mà els tres deixebles. Si, i és que únicament podem arribar a conèixer Jesús en profunditat si ens atrevim a posar-nos en camí amb Ell. I a mi, el que em surt es ¡¡¡¡¡ uffff !!! ¡¡¡¡ Com si fos tan fàcil !!!!! Ens hi atrevim de veritat? Deixem que Jesús ens agafi de les mans?


 

I davant de tot això, en Llorenç ens va animar a deixar les nostres seguretats durant aquesta Quaresma i a llençar-nos a estimar confiadament. Ens hi llencem? Tot sols segur que no podem, necessitem l'ajuda de l' oració i el silenci. Un bon repte, gens fàcil (però.. algú ha dit que això de ser cristià sigui fàcil?) I tant de bo així aconseguim veure les coses senzilles amb una profunditat nova.

I aquí teniu la pregària que vam resar junts en el moment de la post-comunió:
Senyor, Tu m´has cridat.
Tu m´has fet sortir de «les meves coses»
com a Abraham, Pere, Jaume i Joan.
Regala´m, Senyor, un Tabor.
Condueix-me a un lloc elevat per veure-hi,
per veure´t amb els ulls del Pare:
« Aquest és el meu Fill estimat, escolteu-lo! »
I que aquest coneixement intern
m´enforteixi per donar testimoni teu.

PARAULES DE L´ESCRIPTURA PER MEDITAR

« Vés-te´n del teu país, de la teva família i de la casa del teu pare, cap al país que jo t´indicaré. Et convertiré en un gran poble, et beneiré i faré gran el teu nom, que serà font de benedicció.» (Gn 12, 1-2)

« Ell ens ha salvat i ens ha cridat amb una vocació santa, no en virtut de les nostres bones obres, sinó per la seva pròpia decisió i per la gràcia que abans dels segles ens havia concedit en Jesucrist. » (2Tm 1, 9)

« Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m´he complagut; escolteu-lo. » (Mt 17, 5)


Una forta abraçada i molt bona setmana i ¡¡¡¡ A ESTIMAR SENSE MESURA !!!!





Saida

2 comentaris:

  1. Gràcies, Saida! Probablement la confiança absoluta només es pot oferir quan et desprens de totes les seguretats...que complicat i que atraient alhora!

    I crec que al postmissa hi havia un concert guapíssim!

    Montse

    ResponElimina
  2. Gràcies Saida!

    Nosaltres celebràvem des de la comunitat cristiana Sant Pere Claver del Clot, ben units a vosaltres!

    Convidats a cada instant a aixecar-nos i caminar cap a la Terra Promesa, el Regne encara només intuït... Japó, Fukushima, Líbia... què lluny sembla encara... sort d'alguns moments de transfiguració... com aquest Skaneja't per alguns de nosaltres.

    ResponElimina