diumenge, 27 de març del 2011

Informe 3r Diumenge de Quaresma

Estimats!

Seguim fent camí en aquesta Quaresma en la que tenim la nostra mirada posada en el Crist en creu. I com sempre, amb la intervenció de força gent que ajuda i col·labora en aquestes misses: el Xavi Casanovas amb la proposta dels cants, la Mercè Garí muntant el PPT de lletres de cants cada setmana, els pares i mares catequistes en la seva lloable tasca d'atenció als més petits, el Joan i la Montserrat Socorro en la preparació de la credència i de l'altar, el Siscu atenent tants detalls ben necessaris per al bon funcionament de tot,. el Victor Jordà graduant el volum dels micros..en fi...segur que em deixo algú però, certament,aquestes celebracions no són fruit de la improvisació sinó de l'estima de molts per aquesta comunitat. Gràcies!!!

Ahir pregàvem cantant "jo tinc set de Tu, tinc set del teu amor; jo tinc set de Tu, oh font de llibertat" i en aquest cant, amb les nostres mirades centrades en el Crist en creu, anem convertint el nostre cor, anem recobrant la Vida en la mesura que creix , en nosaltres, el desig de confiar plenament en Jesús i d'abandonar-nos a Ell, reconeixent alhora com n'estem de lluny i com n'estem, d'assedegats, del seu Amor.

Aquí l'informe:

PREVERE: Alexis Bueno ( presidint) i Pedro Rivero ( diaca)
MÚSICS: Xavi Casanovas ( trompeta). Luis Jordà ( saxo), Victor Jordà ( caixa), Albert Mitjans i Xavier Frenàndez ( guitarres) i una servidora als cants.
LECTURES:

Ex 17,3-7
Però el poble tenia set i murmurava contra Moisès. Deia:
--Per què ens has tret d'Egipte? ¿Per fer-nos morir de set, amb els nostres fills i el nostre bestiar?
Moisès va clamar al Senyor:
--Què haig de fer per aquest poble? Acabaran apedregant-me.
El Senyor respongué a Moisès:
--Passa al davant del poble i fes-te acompanyar d'alguns ancians d'Israel; pren el bastó amb què donaves cops al Nil, i camina. Jo estaré allí davant teu damunt la roca, a l'Horeb. Tu dóna un cop a la roca i en brollarà aigua perquè el poble pugui beure.
Moisès ho va fer així, en presència dels ancians d'Israel, i donà a aquell lloc el nom de Massà i Meribà (que vol dir «prova» i «discussió»), perquè els israelites havien discutit i havien posat a prova el Senyor quan deien: «El Senyor, ¿és o no és amb nosaltres?»

Rm 5,1-2.5-8
Ara, doncs, que som justos per la fe, estem en pau amb Déu gràcies a nostre Senyor Jesucrist. Per ell, en virtut de la fe, tenim entrada en aquesta gràcia que ja posseïm en ferm, i per ell hem rebut l'honor d'esperar la glòria de Déu.I l'esperança no enganya, perquè Déu, donant-nos l'Esperit Sant, ha vessat el seu amor en els nostres cors. Perquè, quan encara érem del tot febles, Crist, en el temps fixat per Déu, va morir pels qui érem dolents. De fet, amb prou feines trobaríem algú que volgués morir per un home just; més ben dit, potser sí que algú estaria disposat a morir per un home bo. Però Déu ha donat prova de l'amor que ens té, perquè Crist va morir per nosaltres quan encara érem pecadors.

Jo 4,5-42 ( breu)
Arribà, doncs, en una població samaritana que es deia Sicar, no gaire lluny de la propietat que Jacob havia donat al seu fill Josep; allà hi havia el pou de Jacob. Jesús, cansat de caminar, s'assegué allí a la vora del pou. Era cap al migdia. Una dona de Samaria es presentà a pouar aigua. Jesús li diu:
--Dóna'm aigua.
Els seus deixebles se n'havien anat al poble a comprar menjar.
Però la dona samaritana preguntà a Jesús:
--Com és que tu, que ets jueu, em demanes aigua a mi, que sóc samaritana?
Cal recordar que els jueus no es fan amb els samaritans.
10 Jesús li respongué:
--Si sabessis quin és el do de Déu i qui és el qui et diu: "Dóna'm aigua", ets tu qui li n'hauries demanada, i ell t'hauria donat aigua viva.
11 La dona li diu:
--Senyor, no tens res per a pouar i aquest pou és fondo. D'on la trauràs, l'aigua viva? 12 El nostre pare Jacob ens va donar aquest pou, i en bevia tant ell com els seus fills i el seu bestiar. ¿Que potser ets més gran que no pas ell?
13 Jesús li respongué:
--Tots els qui beuen aigua d'aquesta tornen a tenir set. 14 Però el qui begui de l'aigua que jo li donaré, mai més no tindrà set: l'aigua que jo li donaré es convertirà dintre d'ell en una font d'on brollarà vida eterna.
15 Li diu la dona:
--Senyor, dóna'm aigua d'aquesta! Així no tindré més set ni hauré de venir aquí a pouar.
19 La dona li respon:
--Senyor, veig que ets un profeta. 20 Els nostres pares van adorar Déu en aquesta muntanya, però vosaltres dieu que el lloc on cal adorar-lo és Jerusalem.
21 Jesús li diu:
--Creu-me, dona, arriba l'hora que el lloc on adorareu el Pare no serà ni aquesta muntanya ni Jerusalem. 22 Vosaltres adoreu allò que no coneixeu. Nosaltres sí que adorem allò que coneixem, perquè la salvació ve dels jueus. 23 Però arriba l'hora, més ben dit, és ara, que els autèntics adoradors adoraran el Pare en Esperit i en veritat. Aquests són els adoradors que vol el Pare. 24 Déu és esperit. Per això els qui l'adoren han de fer-ho en Esperit i en veritat.
25 Li diu la dona:
--Sé que ha de venir el Messies, és a dir, l'Ungit. Quan ell vingui, ens ho explicarà tot.
26 Jesús li respon:
--Sóc jo, el qui et parla.
39 Molts dels samaritans d'aquell poble van creure en ell per la paraula de la dona, que assegurava: «M'ha dit tot el que he fet.» 40 Per això, quan els samaritans anaren a trobar-lo, li pregaven que es quedés amb ells. I s'hi va quedar dos dies. 41 Per la paraula d'ell mateix encara molts més van creure, 42 i deien a la dona:
--Ara ja no creiem pel que tu dius. Nosaltres mateixos l'hem sentit i sabem que aquest és realment el salvador del món.

HOMILIA: Ahir ens va conduir en l'homilia el Pedro Rivero resseguint, de manera ben preciosa, la lectura de l'evangeli. En primer lloc, la reacció de la samaritana enfront el prec de Jesús: "Dóna'm aigua". Un jueu com Jesús, que gosa atansar-se a una samaritana..això ja la deixa ben descol·locada;des de quan un jueu parla amb una persona de Samaria? i encara més quan ell li diu "si sabessis què vol donar-te Déu"...En la samaritana hi ha, sens dubte, la nostra mirada ben cega a l'autèntica invitació de Jesús. L'aigua que nosaltres perseguim és la que satisfà les nostres petiteses, les nostres seguretats, el nostre petit món i, per defecte, ens posem en alerta si algú gosa estirar la corda d'una vida que sentim tan nostra, tan controlada, tan protegida sota pany i clau. Jesús ens ofereix l'aigua viva; la que, inevitablement comporta trencar amb les nostres seguretats, la que ens demana abandonar pany i clau i obrir totalment la nostra vida al Pare, al seu Amor. Jesús capgira la mirada de la dona..i la nostra! Ens porta al penediment, a la humilitat més absoluta, a no caminar tenint set de les ridiculeses en les que fonamentem la nostra existència, a prendre consciència del nostre pecat...Només així, la mirada de la samaritana i la nostra ja no esdevé cega. El penediment i el perdó fan possible confessar que Déu és el Senyor, que Jesús el el Messies, l'únic capaç de fer-nos recobrar la vida.

Que la pregària que proposem per a aquesta setmana ens hi ajudi!


RECOBRAREU LA VIDA

3r DIUMENGE DE QUARESMA
Senyor, enmig dels nostres deserts,
morts de set, ens sobrevé el dubte: ets o no amb nosaltres?
Però, enmig de la prova, Tu ets la «prova» d´amor.
Buscant una font, ens ofereixes Tu l´aigua que dóna vida eterna.
Senyor, tinc set, molta set; dóna´m de la teva aigua. Sadolla´m de tu!
Vessa el teu amor en el meu cor!


PARAULES DE L´ESCRIPTURA PER MEDITAR

« Per què ens has tret d´Egipte? Per fer-nos morir de set, amb els nostres fills i el nostre bestiar? » (Ex 17, 3)

« Déu ha donat prova de l´amor que ens té, perquè Crist va morir per nosaltres quan encara érem pecadors » (Rm 5, 8)

« El qui begui de l´aigua que jo li donaré, mai més no tindrà set : l´aigua que jo li donaré es convertirà dintre d´ell en una font d´on brollarà vida eterna. » (Jn 4, 14)

POSTMISSA: Un grup de joves van fer una activitat a partir de músic i fotografies molt ben preparada!

Que tingueu una bona setmana!

Montse

1 comentari: