dilluns, 25 de juliol del 2011

Any 2011: Des de la diàspora 4

Estimats!

Quarta edició Des de la diàspora! Avui, corresponent al diumenge 24 de juliol. Sabem que els del CIM segueixen els seus campaments fantàsticament. I els del Magis....a tot gas! A punt per sortir cap a Loiola el dia 5 d'agost i per rebre 500 joves d'arreu del món a Catalunya entre els dies 8 i 14 d'agost.

LECTURES DEL DIA
 1Re 3,5.7-12
5 A Gabaon, el Senyor es va aparèixer a Salomó en un somni, durant la nit. Déu li va dir:
-Demana'm què vols que et doni.
 7 Ara, Senyor Déu meu, tu m'has fet rei a mi, servent teu, perquè succeeixi el meu pare David. Però jo sóc molt jove i no sé com haig de governar. 8 El teu servent es troba enmig del poble que has escollit, un poble tan nombrós que no es pot ni comptar, de tants com són. 9 Concedeix, doncs, al teu servent que tingui enteniment per a poder jutjar el teu poble i discernir entre el bé i el mal; perquè, qui seria capaç de governar aquest teu poble, que és tan important?
10 Al Senyor li va plaure la súplica que Salomó li feia. 11 Llavors Déu li digué:
-Ja que has demanat això, i no una llarga vida, o riqueses, o la mort dels teus enemics; ja que tan sols has demanat discerniment per a judicar, 12 faré el que tu dius: et concedeixo saviesa i intel·ligència, tant, que ni abans ni després ningú no se't podrà igualar.

Rm 8,28-30
28 Sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l'estimen, dels qui ell ha decidit cridar; 29 perquè ell, que els coneixia des de sempre, els ha destinat a ser imatge del seu Fill, que així ha estat el primer d'una multitud de germans. 30 I als qui havia destinat, també els ha cridat; i als qui ha cridat, també els ha fet justos; i als qui ha fet justos, també els glorifica.

Mt 13,44-52
44 »Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp: l'home que el troba el torna a amagar i, ple de joia, se'n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.
45 »També passa amb el Regne del cel com amb un mercader que busca perles fines: 46 quan en troba una de gran valor, va a vendre tot el que té i la compra.
47 »També passa amb el Regne del cel com quan tiren una xarxa a l'aigua i la xarxa arreplega tota mena de peixos. 48 Un cop plena, la treuen a la platja, s'asseuen, i recullen en coves els peixos bons i llencen els dolents. 49 Igualment passarà a la fi del món: sortiran els àngels i destriaran els dolents dels justos, 50 i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents.
   51 »¿Ho heu entès, tot això?
Li responen:-Sí.
52 Ell els diu:
-Doncs bé, tot mestre de la Llei que s'ha fet deixeble del Regne del cel és semblant a un cap de casa que treu del seu tresor coses noves i coses velles.

COMENTARI

Jesús intenta explicar, als seus contemporanis, com és el Regne. I per tal de fer-se més entenedor, utilitza paràboles.També, per a nosaltres, resulten ben clarificadores. Avui Jesús ens convida a cercar un tresor amagat. Entendre el Regne significa descobrir la centralitat del Crist en la pròpia vida...garn desig i gran utopia alhora!! Qui de nosaltres arriba a viure tan unit a Crist fins a tal punt que aquest esdevé centralitat? Segurament, només els sants que hem conegut o els sants que estan per conèixer!!. Nosaltres, en tot cas, vivim en recerca constant, incansable segurament, però recerca en qualsevol cas..ajudant-nos els uns als altres; demanant que aquest Jesús ens doni una mirada ben nova. Descobrir algun dia aquest tresor amagat és el que pot fer, de nosaltres, homes i dones nous; ser els braços, el cor, el gest i la paraula del Crist mateix enmig d'aquesta humanitat que, massa sovint, ens trasbalsa. Aquests dies ressona especialment el drama de Noruega ; 105 minuts disparant a sang freda contra adolescents en plena estada de campaments...On és, Jesús, el tresor amagat? En nom de quin Crist alguns actuen de manera tan brutal? El tresor, la perla preciosa, els peixos bons.... tant se val el nom que li posem: el Regne és aquí! A nosaltres ens pertoca trobar-lo, encaminar-nos en la direcció adequada, saber deixar tot el que tenim per abraçar el Crist ben fortament i fer de la nostra història personal i local, la seva història universal. Que el Senyor ens doni la saviesa i la intel·ligència que li van ser concedides a Salomó. Que aquests dons il·luminin aquest món tan estrany. Estic segura que la salvació, en tota la seva plenitud, només arriba en la mesura que la pròpia vida, amb tot el que conté, es fon amb la vida del Crist. Amb això, de res no tindrem por.I la felicitat serà plena.

Una abraçada ben gran!

Montse

3 comentaris:

  1. Gràcies per acompanyar en aquesta recerca!Yolanda

    ResponElimina
  2. Que de debò la nostra alegria per l'experiència de la fe sigui tal com la d'un que descobreix un tresor... i és capaç de vendre-ho tot!

    Alexis

    ResponElimina
  3. Tots tenim el nostre tresor, allò pel que donem la nostra vida: els fills, la parella, la vocació... Per això ens sacrifiquem dia a dia, perquè un dia vam optar per comprar aquest camp on hi havia el nostre tresor.
    Que sapiguem recordar sempre l'origen i el fonament de les nostres opcions, el renovem dia a dia, i visquem doncs amb alegria i il·lusió tot l'esforç que ens demani!
    Des d'Almeria, on hem trobat també un tresor que ens alimenta, Déu mateix que se'ns fa present entre hivernacles, "els morenos", els Padres Blancos...
    Una abraçada!
    Xavi i Maria

    ResponElimina