dimecres, 25 d’abril del 2012

Eucaristia 21 d'abril de 2012

Estimats!

Seguim en aquest camí en el què la comunitat reunida segueix responent a la pregunta "On ens guia ara l'Esperit?". Aquest dissabte passat, contra tot pronòstic ( el Barça mou molta gent!) ens vam reunir força persones en una celebració viscuda, preciosa. Iniciant la celebració amb la processó solemne del ciri pasqual, tot escoltant junts aquesta monició:

Jesús es presentà enmig d’ells i els digué:
“La pau sigui amb vosaltres!”
Davant el seu esglai Jesús els tornà a dir:
“No dubteu! Mireu-me les mans i els peus, sóc jo mateix.”
 
Senyor Jesús, obre’ns els ulls!
Que sapiguem descobrir-te i estimar-te en les nafres dels nostres germans. Fes-nos els teus testimonis!

PREVERE: Alexis Bueno
MÚSICS: Carme Grimalt, Júlia Diaz i Xavi Matabosch (guitarres), Lluís Jordà ( saxo), Victor Jordà ( bateria) i una servidora als cants.
LECTURES:

Lectura dels Fets dels Apòstols (Ac 3,13-15,17-19)
En aquells dies, Pere digué al poble: «El Déu d’Abraham, d’Isahac i de Jacob, Déu dels nostres pares, ha glorificat Jesús, el seu Servent, que vosaltres vau entregar i vau negar, quan Pilat creia que l’havia de deixar lliure. Ell era l’innocent i el sant, però vosaltres el vau negar i vau demanar a Pilat que us indultés un assassí, mentre matàveu el qui ens obre el camí de la vida. Però Déu l’ha ressuscitat d’entre els morts. Nosaltres en som testimonis. Ja sé, germans, que ni vosaltres ni els vostres dirigents no sabíeu el que fèieu, però així Déu ha complert allò que havia anunciat per boca de tots els profetes: que el seu Messies havia de patir. Ara, doncs, penediu-vos i convertiu-vos, i seran esborrades les vostres culpes.»

Lectura de la primera carta de sant Joan (1Jn 2,1-5a)
Fillets, us escric això perquè no pequeu. Però si algú pecava, recordeu que tenim prop del Pare un defensor, Jesucrist, que és just. Ell mateix és la víctima propiciatòria pels nostres pecats. I no només pels nostres, sinó pels de tot el món. Per saber si coneixem Jesucrist, mirem si complim els seus manaments. Els qui diuen que el coneixen, però de fet no compleixen els seus manaments, són mentiders, no diuen pas la veritat. Però els qui fan cas de la paraula de Jesucrist han arribat de debò a estimar Déu perfectament.

Lectura de l’evangeli segons sant Lluc (Lc 24,35-48)
En aquell temps els deixebles contaven el que els havia passat pel camí, i com havien reconegut Jesús quan partia el pa. Mentre parlaven d’això, Jesús mateix es presentà enmig d’ells i els digué: «La pau sigui amb vosaltres.» Ells, esglaiats, van creure que veien un esperit. Jesús els digué: «Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus, sóc jo mateix. Palpeu-me i mireu bé; els esperits no tenen carn i ossos com veieu que jo en tinc.» I mentre deia això els ensenyava les mans i els peus. Veient-los sorpresos, i que de tanta alegria encara no acabaven de creure-ho, els digué: «No teniu aquí res per menjar?» Ells li donaren un tall de peix a la brasa i se’l menjà davant d’ells. Després els digué: «Quan encara era amb vosaltres, us havia dit que s’havia de complir tot el que hi ha escrit de mi en el llibre de la Llei de Moisès, i en els dels Profetes i dels Salms.» Llavors els obrí els ulls perquè comprenguessin el sentit de les Escriptures, i els digué: «Així ho diuen les Escriptures: El Messies havia de patir i de ressuscitar d’entre els morts el tercer dia, i calia predicar en nom d’ell a tots els pobles, començant per Jerusalem, la conversió i el perdó dels pecats. Vosaltres en sou testimonis.»

HOMILIA ( transcric textualment el ressò que ens van fer arribar els nostres germans del Fòrum. Com ja sabeu, cada setmana, una comunitat del Casal pregarà conjuntament l'evangeli corresponent i compartirà, amb la resta de la comunitat, el ressò que ha produït la seva pregària. En donem gràcies a Déu!):
 
“Deixeu-vos guiar per l’Esperit”, és el lema escollit per a aquests diumenges de Pasqua abans de la Pentecosta. En aquest tercer diumenge l’evangeli ens recorda novament que ara, amb més força que mai, Jesús ressuscitat és enmig nostre, es fa present, i això ens interpel•la i ens convida:

- A deixar-nos guiar per Ell per trobar aquells camins variats, respectuosos i creatius que ens ajudin a parlar d’Ell al nostre voltant. Que aprenguem confiats a ser testimonis de la seva presència en el món.

- A deixar-nos impregnar per la joia de la Pasqua que és el gran crit d’Esperança dels creients. I més encara avui, doncs amb la crisis que avui patim un missatge esperançat es fa molt necessari i urgent.

- A deixar-nos tocar pels qui més pateixen. Preparem el cor per la Marató que s’acosta: partim el pa amb tot aquell que no el té al seu abast..., especialment amb ells... Acollim avui entre nosaltres a la Associació d’Estel Tàpia que n’és un viu exemple.

- A deixar que l’experiència de ser comunitat doni sentit a les nostres vides com a creients. Aquí, al Casal, a les nostres comunitats particulars, com a CVX, o sigui des de la forma que sigui, sortim enfora des de l’experiència d’unió comunitària.

- A deixar que els nostres ulls contemplin Jesús ressuscitat més que no pas crucificat. Si creiem en Ell com a ressuscitat veurem com es va apropar a la seva comunitat, als seus amics, i sentirem com ells el van reconèixer, i en fer-ho, es van posar a treballar amb totes les seves forces. Ells sabien que no estaven sols, i nosaltres també sabem que tampoc no ho estem...

- A deixar que el nostre cor s’alegri i vibri amb el de Jesús, quan ens va venir a portar la Pau. Aquesta Pau que esdevé alegria sincera de cor.

- Finalment, a deixar que el caliu i l’escalfor que vivim al Casal i a les nostres comunitats sigui fèrtil llavor que –treballada amb tota cura- pugui arribar a fer créixer projectes i iniciatives pel bé del nostre entorn. La Pasqua que és veritable esclat de Vida Nova ens obre un nou camí...
 
Com a comunitat de Fòrum desitjariem que tots plegats fóssim capaços d’acollir totes aquestes invitacions de Jesús en els nostres cors per a què, amb els ulls ben oberts, esdevinguem presència renovadora en aquest nostre món.

 Que aquestes paraules ens inspirin. Seguim demanant, amb força, que l'Esperit ens parli i ens guiï!

Bona setmana a tots!

Montse



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada