dilluns, 23 de juliol del 2012

Any 2012:Des de la diàspora 3

Amics,

Fem un pas més en aquest camí de la diàspora. En aquests moments, els campaments del CIM ja fa una setmana que funcionen i el camp de treball d'Almería ja ha arrencat. Anirem publicant notícies de tot plegat!!

LECTURES:
Lectura del llibre de Jeremies (Jr 23,1-6) Ai dels pastors que perden i dispersen les ovelles del meu ramat, diu l’oracle del Senyor. Per això el Senyor, Déu d’Israel, diu als pastors del meu poble: «Vosaltres heu dispersat les meves ovelles i les heu fetes fugir, en lloc de fer-ne el recompte. Doncs ara jo passaré comptes amb vosaltres per reclamar tot el mal que heu fet, diu l’oracle del Senyor. I totes les ovelles que em queden, jo mateix les recolliré de tots els països on les havia fet fugir, i les faré tornar als seus prats. Allà seran fecundes i s’hi multiplicaran. Els donaré pastors que les menin, i ningú no tornarà a fer-los por, ni a esfereir-les, ni en mancarà cap, diu l’oracle del Senyor.
»Vénen dies, diu l’oracle del Senyor, que faré germinar un rebrot legítim del llinatge de David, i serà un rei excel·lent que farà regnar en el país la justícia i el bé. En els seus dies Judà no sofrirà cap mal i Israel viurà segur. El seu nom serà: El-Senyor-és-el-nostre-bé.»

Lectura de la carta de sant Pau als cristians d’Efes (Ef 2,13-18)

Germans, vosaltres abans éreu lluny de les promeses, però ara la sang del Crist us ha apropat. Ell és la nostra pau. De dos pobles n’ha fet un de sol, ja que ell ha destruït la barrera que els separava i els mantenia enemics, abolint en el seu propi cos la Llei i els preceptes. Així ha posat pau entre tots dos pobles i ha creat una nova humanitat centrada en ell. Per la seva mort a la creu ha fet morir l’enemistat i, units en un sol cos, els ha reconciliat tots dos amb Déu. Per això ha vingut a portar-nos la bona nova de la pau: la pau a vosaltres, que éreu lluny, i la pau als qui eren a prop. Per ell uns i altres tenim entrada al Pare, guiats per un sol Esperit.

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, els apòstols es reuniren amb Jesús i li parlaren de tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: «Veniu ara tots sols a un lloc despoblat i reposeu una mica.» Perquè molta gent anava i venia i no els deixava temps ni per menjar. Se n’anaren, doncs, tots sols amb la barca cap a un lloc despoblat. Però algú els veié quan marxaven; molts ho van saber, van córrer a peu de tots els pobles i arribaren primer que ells. Quan Jesús desembarcà veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor. I es posà a instruir-los llargament.
 
COMENTARI
Fins i tot Jesús i els seus deixebles necessiten descansar. Necessiten la tranquil•litat de la trobada, de comentar amb Jesús amb calma tot el que han fet, les seves preocupacions en l’evangelització.

També nosaltres necessitem aquestes estones de calma amb Jesús per parlar amb ell de totes les nostres activitats. Encara que sempre hi ha moltes necessitats i molt a fer, no podem caure en un estrés continu en atendre a les persones: “Jesús comença a ensenyar-los amb calma”.

Senyor, que sapiguem aprofitar aquests dies de vacances per buscar estones de silenci i trobar sentit a tot el que fem. Que sapiguem escoltar les persones que ens envolten amb tranquil•litat, a tenir “estones de qualitat” amb ells. Ajuda’ns a gaudir de la natura allà on anem, perquè ens transmetrà la teva pau i també a gaudir dels amics i de la família amb qui compartirem aquests dies. També a Tu t’agradaven aquests moments d’amistat.

Senyor, que no descansi d' estar obert a les necessitats dels altres, de ser sensible als qui pateixen, com Tu vas sentir llàstima i vas tornar a atendre’ls, tot i haver buscat un lloc tranquil.

Tant de bo tornem de l’estiu amb més forces per continuar amb el que Tu vulguis i aprenguem a compaginar les estones de servei amb les de descans i contemplació.

Gloria López-Barrena













2 comentaris:

  1. I com ajuda la pregària diària per tenir aquesta mirada contemplativa i aquesta actitud de servei en la vida quotidiana!!!! Ajudem-nos des de les comunitats i amb l'Eucaristia dels dissabtes per vetllar per aquests moments de tu a tu amb Jesús.
    Aquests ens ajuden a transformar-nos per dintre i solament així podrem transformar el nostre entorn.

    Molts petons i bon estiu a tots!!

    Mire

    ResponElimina
  2. Felicitats als qui heu acabat amb els camps de treball i endavant els que encara continuen en els campaments i a Almeria. Alguns, encara a Barcelona, estem preparant el reforç escolar acompanyament de la gent gran del Casal pel setembre.
    Aviat marxarem, també, fora. Bon estiu!

    ResponElimina