diumenge, 10 d’octubre del 2010

Informe missa 9 octubre

Estimats!
Ahir al matí pensava: " aquesta tarda hi haurà poc moviment...és cap de setmana llarg, molta gent serà fora...serà una celebració més familiar, més petita...". Quantes vegades m'he equivocat fent les meves "previsions mentals" i després m'he adonat que estava ben lluny del que la realitat semblava anunciar! Ahir jo no esperava res d'especial i ahir es va produir un miracle. El nostre germà Yeyu ha estat guarit d'un càncer que l'ha acompanyat durant els darrers temps. Encara recordo una de les seves pregàries en una de les nostres misses com un testimoni vivent del que és realment la fe...i ens va prometre una homilia!! L'espero amb moltes ganes! Ens toca, doncs, cridar ben fort que els miracles són possibles. I també ens toca reconèixer que la pregària de la comunitat és un clam al Senyor, que Ell escolta i atén. Siguem justos i que el nostre clam sigui ara el d'agraïment al Pare.
I seguim ben ferms en la súplica de la nostra comunitat perquè també el Senyor ens concedeixi un altre miracle: la guarició de la malaltia que està vivint el Marc Vilarassau sj., gran amic de l'Alexis.
Yeyu: no sé si t'arriba aquest missatge però et demano un temps de la teva pregària pel Marc. Tu sabràs, més que molts de nosaltres, adreçar-te a Ell i saber què dir-li, com dir-li, com suplicar-li. Que el Pare Arrupe, a qui el Marc té gran devoció, intercedeixi per ell.
També ahir a la tarda, el grup de músics es va reunir per preparar un repertori ben ampli sota la direcció de dos mestres en la música: Xavi Casanovas i Xavier Fernàndez, que en saben moltíssim i que treuen el millor de tots. I amb uns arranjaments molt ben treballats per part del Luis Jordà que promet molt!!! Enhorabona per la feina, per aquesta vocació posada al servei de la comunitat.
Aquí l'informe d'ahir:
PREVERE: Alexis Bueno
SÍMBOL: la fossa segueix recordant-nos on ens hem de posicionar. Ahir vam col·locar la frase "On són els altres?" ( a l'esquerra, allunyat del Senyor) i "la teva fe t'ha salvat" ( a la dreta, al costat del Senyor).
MÚSICS: Xavi Casanovas ( trompeta), Luis Jordà ( saxo), Alex Miralles ( violoncel), Victor Jordà ( bateria), Ignasi Queralt, Maria Semur, Xavier Fernàndez i Albert Mitjans ( guitarres) i una servidora, al micro.
HOMILIA: L'evangeli ens parla de la guarició de 10 leprosos i només un d'ells retorna a Jesús per agrair-li. On són els altres? -es pregunta Jesús. I li diu al que s'ha apropat "la teva fe t'ha salvat". El que està clar és que, insisteixo, els miracles són possibles; i com ja he escrit a l'inici, no només en l'època de Jesús sinó en la nostra! No hem de tenir por a demanar-los, no hem d'abdicar de fer-ho pensant que no servirà de res perquè Déu ens escolta i respon a la seva manera! Que no coincideix sempre amb la nostra manera o amb el que nosaltres desitgem. Deixem-nos a les seves mans en plena confiança. Tanmateix, de vegades, la guarició no passa per la part física i, en canvi, sí que es produeix miracle igualment en la mesura que la persona viu la seva fe amb tanta fermesa que se sent guarit interiorment: SALVAT! I, encara que ben sovint no comprenem situacions de dolor, de malaltia, de mort...el que és més profund és l'experiència de fe viscuda. Només un leprós, dels 10 que van ser curats per Jesús, retorna a Ell perquè la seva fe l'ha salvat. No ha estat salvat per la guarició de la lepra. Ha estat salvat perquè retorna a Aquell que li ha donat la vida, que li ha donat TOT. I aquesta és, sens dubte, una Bona Notícia.
POSTMISSA: uns pocs han compartit estona de conversa i sopar distès.
Mantenim-nos en la súplica per fer realitat els miracles. Agraïm al Senyor la vida del Yeyu. Que el Pare Arrupe escolti el nostre clam.
Una abraçada!
Montse

1 comentari:

  1. Només podem donar les GRÀCIES per tot el que expliqueu que es va viure el dissabte al Casal mentre nosaltres estavem buscant bolets a la muntanya.

    Que mai no oblidem de tornar com el lepròs a donar les gràcies de tot, fins i tot dels mals moments.

    ResponElimina