dijous, 11 d’agost del 2011

Any 2011:Des de la diàspora 6

Estimats!




Magis 2011 ja ha arribat! En aquest moment, 415 joves de tot el món estan voltant per Catalunya, repartits en diferents experiències, per tal de seguir el camí de l'Ignasi pelegrí. Camí que parteix de Loiola, on els 3000 joves aplegats van ser enviats, pel Pare General, a anar al cor del món; a ser testimonis, a no tenir por de res. A seguir el Crist i a viure la vida en profunditat. Aquests dies han estat molt intensos. Dies de visualització d’una realitat que els qui estem vivint Magis de ben a prop, sentim gairebé com un miracle.


Loiola va ser moment de vivència d’església universal unida en un mateix esperit, el d’Ignasi de Loiola. Joves de tot el món i de totes les cultures capaços de pregar junts, de celebrar en comunitat, de generar vincle i amistat que neix, fluïdament, perquè ja existeix una adhesió de fons a una experiència de fe que ens fa germans els uns amb els altres. Els desconeguts del món, de sobte, esdevenen coneguts i estimats. Magis a Loiola ha estat una experiència de consolació; moment en què es visualitza una església viva, en la que el jovent parla de futur, que expressa el desig de trobar Déu fortament en les seves vides, qu
e fa sentir la seva veu.

Amics! l’església del Crist es manté ben viva. I a casa nostra teni
m, en aquest instant, 17 experiències en funcionament que són 17 miracles. Disset focus repartits entre Lleida, Girona, Barcelona, Granollers, Manresa, Montserrat, peregrinacions itinerants que estan pregant el mateix cada dia; que estan celebrant l’Eucaristia cada dia i que estan treballant durant la jornada per construir un món una mica millor.


Vaig sentir, fa poc temps, un pare de família que va dir una frase que em va impressionar força quan s’adreçava a un grup de joves que es graduaven després de cursar 2n Batx: “ Hi ha qui diu que els pares deixem un món millor per als nostres fills. I jo dic que això no és cert. Nosaltres deixem uns fills millors per a seguir construint un món que està ferit”. Magis 2011 és exactament la concreció d’això: joves que cerquen, joves que viuen públicament i amb una joia profunda la seva fe, joves disposats a viure en pelegrinatge interior constant. Joves que ja avui estan fent un món millor. Disset punts de llum a Catalunya. Noranta-nou punts de llum a Espanya i Portugal des d’on Déu parla, interpel•la, estima i viu.




Us animem a consultar aquests dies la web del Magis 2011. I, de moment, avui us convidem a llegir un extracte de l’homilia que el P.General va dedicar a tots aquests joves ignasians del món. El trobareu al link que apareix al final d'aquest informe.

 

Una abraçada ben gran!

Montse

 

http://www.magis2011.org/communication/110808_Homily_Father_General_ES_EN_PT.pdf


1 comentari:

  1. Visitant les experiències Magis de Catalunya estem tocant trossets d'Evangeli! Com se'ns deia a Akhan: "l'Evangeli és veritat". Quan la gent obra casa seva i el seu cor als altres passen coses molt miraculoses!

    Una abraçada estiuenca a tota la comunitat! I pregueu per tots aquests joves! Que a través de totes aquestes experiències Jesús i el seu Evangeli arrelin fons en el seu cor!

    Alexis

    ResponElimina